top of page

Dette er vår første akevitt

Munnskjenk

Who Are We

Dagens Munnskjenk

Vi ønsker å fornye hvordan akevitt utvikles og presenteres. Vi synes ikke akevitt skal ha tilnærmet lik profil fra hele landet. En region eller distrikt bør gi et preg på akevitten.  

 

Vår nye akevitt, Munnskjenk, har rike smaksnoter fra fruktbare Hedmarken. Akevitten har god fylde med friskt preg av karve, sitrus, litt fat og lakris, god lengde. Vi har brukt markjordbær fra nærområdene for å få den akkurat slik vi ønsket den skulle bli.

Hvorfor navnet?    

Før sikret munnskjenken at konger, dronninger og generaler ikke ble forgiftet, og fikk bare godt drikke i koppen. Som den moderne munnskjenk, vil vi sikre dagens elskere av godt drikke, gode og nye smaksopplevelser.

Dagen munnskjenk skal ha gode begreper om lokale urter og råvarer, kjenne til destilleringsprosesser og være uredd å prøve nye smaker, så lenge det prøves i laboratoriet først. Det er viktig med helhet og godt konsept bak de nye smaksbildene.

Vår første akevitten er utviklet sammen med Stig Bareksten og OSS Kraft Distilleri. Bareksten er prisvinnende og ytterst nytenkende innen blant andre Gin-kategorien. Vi ville ha han med på laget for å sikre at vi utvikler den perfekte akevitten til å representere Hedmark.

 

 

_DSC0836web.jpg

Foto: Roger Johansen

Munnskjenk-etikett.jpg
MunnSkjenk_Gul_skrift copy.jpg

Tilgjengelig på Vinmonopolet og hos ASKO/Vinhuset AS

Fancy Cocktail
bottom of page